Lukk øynene, se for deg en sandstrand, palmesus, bølger som slår inn mot stranden. Høres ikke det idyllisk ut? Smaken på tropisk fristelse tar deg med til dette stedet, til denne stranden, til palmesus og bølgene på det krystallblå havet. Tropisk fristelse er perfekt for deg som liker de klassiske tropiske smakene som kokos og ananas.
Til denne oppskriften trenger du:
Kakebunn:
3 Egg
90 g Sukker
45 g Hvetemel
45 g Potetmel
1/2 ts Bakepulver
Ananas gele:
1 stk Ananas
6 Blad gelatin
1 dl Vann
Sukker etter smak (jeg brukte 30 g)
Kokos mousse:
4 dl Fløte
2 dl Kokosmelk
120 g Sukker
5 Gelatinblad
3 ss Vann
Kake-huset’s Speilglasur
(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)
200 g Søtet kondensert melk
300 g Sukker
150 g Vann
350 g Hvit sjokolade
25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)
litt titandioksid
(Kokos til pynt)
Start med kakebunnen:
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
2. Vend inn de tørre ingrediensene i eggedosisen.
3. Ha røren i en smurt 18×18 cm form.
4. Stekes på 175 grader i ca 25-30 min.
5. Avkjøles på rist til den er kald.
Ananasgele
1. Skrell og del opp ananasen i biter
2. Kok opp ananas bitene med ca 1 dl vann
3. Kjør blandingen med en stavmikser da ananasbitene er kokt møre
4. Sil av blandingen.
5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
6. Varm opp ananassaften til den når ca 80 grader og rør inn gelatinplatene.
7. Ha geleen i en 18×18 cm form og avkjøl i kjøleskap til den stivner.
Kokosmousse:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.
2. Pisk opp sukker og fløte til en myk krem.
3. Press vannet ut av gelatinplatene og ha de en kjele med 3 ss vann.
4. Varm opp på svak varme til gelatinen er smeltet.
5. Vend inn kokosmelk.
6. Ha litt av kremen i gelatinblandingen før du vender gelatinblandingen i kremen.
Start monteringen:
1. Legg en kakebunn i en 20×20 cm form.
2. Ha på litt av kokosmoussen
3. Legg på ananasgeleen.
4. Ha over resten av kokosmoussen.
5. Dunk formen noen ganger i bordet for att moussen skal legge seg jevnt over hele kaken.
6. Avkjøl i kjøleskap minst 4 timer.
(frys gjerne kaken 30 min før du skal glasere den for att glasuren skal feste seg penere.)
Lag Speilglasuren:
1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.
2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.
3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.
4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.
5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.
6. La blandingen stå 5-6 minutter.
7. Ha i titandioksid.
8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.
9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.
10. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.
11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.
12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.
13. Ha kokos nederst på kaken som fester seg til glasuren
14. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske.