(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
950-1100 g Hvetemel
(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)
1 ss honning
6 dl Melk
50 g Gjær
1/2 ts bakepulver
150 g Smør romtemperert
1 Egg
1 ts salt
2 dl Rød Pesto
1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.
2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
3. Elt mel, bakepulver, salt og melkeblandingen godt sammen.
4. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.
6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
7. Ha deigen over på ett melet bakebord og kjevle den til ett rektangel.
8. Smør på pesto og rull sammen.
9. Del på midten og flett sammen og legg i en smurt brødform.
8. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.
9. Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 30 min
Det er lov å la seg friste






