Vanilje Brioche

IMG_5460

Til denne oppskriften trenger du:

350g Hvetemel

20g gjær

1dl Melk

50g Sukker

3 Egg

200g Smør

1 Vaniljestang

500ml Vaniljekrem

1 egg til pensling

1. Bland mel,tørrgjær,sukker og  frøene til en vaniljestang i en bakebolle.

2. Ha i lunken melk og lettpiskede egg.

3. Pisk noen minutter før du tilsetter smeltet smør.

4 La maskinen kjøre i 15-20 minutter så deigen blir seg og fin.

5. La deigen heve under hånkle i romstempratur i 1 time(dobbel størrelse).

6. Sett deigen i kjøle skapet natten over.

7. Kjevle ut den kalde deigen til en tynn leiv, og smør på vanilje krem.

8 Rull leiven sammen og kutt i passelige biter og fyll opp en springform.

9. La heve på benken i ca 2 timer.

10. Pensle med lett pisket egg.

11. Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 50-60 min hvis den blir fort brun legg litt bake papir over inni ovnen.

IMG_5454

Til vaniljekrem trenger du:

1/2l Fløte

 100g Sukker

35g Maizena

1 stk Vaniljestang

4 stk Eggeplommer

IMG_5455

1. Pisk sammen eggeplommer maizena og sukker i en bolle.

2. Hell fløten i en kjele.

3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)

4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.

5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg.

6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Avkjøl

IMG_5457

Pynt gjerne med litt melis glasur og jorbær og server.

Det er lov og la seg friste

4 kommentarer

    1. Denne er veldig fin og fryse, ett lite tips er og tine den, så tar du den 5 minutter i ovnen på 200 grader så blir den som nybakt igjen:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *