Til denne oppskriften trenger du:
350g Hvetemel
20g gjær
1dl Melk
50g Sukker
3 Egg
200g Smør
1 Vaniljestang
500ml Vaniljekrem
1 egg til pensling
1. Bland mel,tørrgjær,sukker og frøene til en vaniljestang i en bakebolle.
2. Ha i lunken melk og lettpiskede egg.
3. Pisk noen minutter før du tilsetter smeltet smør.
4 La maskinen kjøre i 15-20 minutter så deigen blir seg og fin.
5. La deigen heve under hånkle i romstempratur i 1 time(dobbel størrelse).
6. Sett deigen i kjøle skapet natten over.
7. Kjevle ut den kalde deigen til en tynn leiv, og smør på vanilje krem.
8 Rull leiven sammen og kutt i passelige biter og fyll opp en springform.
9. La heve på benken i ca 2 timer.
10. Pensle med lett pisket egg.
11. Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 50-60 min hvis den blir fort brun legg litt bake papir over inni ovnen.
Til vaniljekrem trenger du:
1/2l Fløte
100g Sukker
35g Maizena
1 stk Vaniljestang
4 stk Eggeplommer
1. Pisk sammen eggeplommer maizena og sukker i en bolle.
2. Hell fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg.
6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Avkjøl
Pynt gjerne med litt melis glasur og jorbær og server.
Det er lov og la seg friste
Er denne kaken fin å fryse?
Denne er veldig fin og fryse, ett lite tips er og tine den, så tar du den 5 minutter i ovnen på 200 grader så blir den som nybakt igjen:)
Er denne kaken fin å fryse?
Er denne kaken fin å fryse?