Til denne oppskriften trenger du:
Deig:
400g Hvetemel
2,5 dl Lunket vann
0,5 dl oliven olje
25g Gjær
Litt salt
Noen sukker korn
Pizzasaus:
2 bokser hakkede hermetiske tomater.
4 sjarlottløk
2 fedd hvitløk
en god neve basilikum og oregano
salt og pepper
Fyll:
200 g Ost
100 g Hakket skinke eller annen type kjøtt
Saus:
1.Kjør de hermetiske tomatene i en blender.
2. Surr løk og hvitløk i en kjele.
3. Ha over tomatjuicen.
4. Hakk urtene og ha i gryten
5. La små puttre minimum 30 min, gjerne ett par timer
6. Smak til med salt og pepper
Deigen:
1. Elt sammen alle ingrediensene til pizza deigen godt.
2. La heve ca 30 min til dobbel strl. mens du gjør de andre forberedelsene.
3. Sett ovnen på 300 grader og sett en bakeplate på øverste rille.
4. Kjevle ut deigen til tynne leiver 4 store eller 8 små.
5. Ha pizzasaus utover pizzabunnen
6. Strø på ost og skinke og brett de sammen så fyllet blir inni.
7. Stek 10-15 min på 250 grader midt i ovnen til gylne og sprø
Det er lov å la seg friste