Sjokolade og karamell? ja da er jeg solgt med en gang, det er en av de beste kombinasjonene jeg vet, og i denne sjokolade og salt karamellkake med nøttenugatine får du alt i en deilig kake. Kaken tar litt lang tid og lage men den smaker helt utrolig og jeg vel garantere att gjestene dine blir stille mens de spiser, eneste du vil høre er lyden av mennesker som koser seg.
Til denne oppskriften trenger du: (20×20 cm Sjokolade og salt karamellkake med nøttenugatine )
Kakebunn:
1 Egg
30 g Sukker
15 g Potetmel
7 g Kakao
8 g Hvetemel
1/2 ts Bakepulver
Saltkaramell fyll:
180 g Fløte
120 g Sukker
120 g Glukose
Frøene fra 1 vaniljestang
2 ss Smør
5 g Salt
Sjokolademousse:
2 dl Kremfløte
230 g God sjokolade
4 Eggeplommer
2 Eggehvitte
100 g Melis
Kake-huset’s Speilglasur
100 g Søtet kondensert melk
150 g Sukker
75 g Vann
175 g Mørk sjokolade
13 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)
Nøttenougatine:
50g Sukker
15 g Glukose
30 g Smør
80 g Nøtter
Start med karamellen da den må avkjøles.
1. Ha alle ingredienser utenom fløte,smør og salt i en kjele og kok opp til den får en flott gyllen farge.
2. Varm fløten til kokepunktet.
3. Da karamellen er passe gyllen har du i den varme fløten mens du rører.
4. Kok blandingen i noen minutter til den tykner.
5. Avkjøl karamellen til 50 grader og rør inn smør og salt.
6. Avkjøl karamellen på benken til den er romstemperert.
Kakebunn:
1. Pisk sammen egg og sukker til stiv eggedosis.
2. Rør inn de tørre ingrediensene.
3. Ha røra i en 18×18 form og stek midt i ovnen på 180 grader i ca7-8 min.
4. Avkjøl på rist.
Sjokolademousse:
1. Pisk fløten til krem.
2. Smelt sjokoladen over vannbad og la avkjøle litt.
3. Pisk opp eggehvitten med melis.
4. Bland eggeplommene inn i sjokoladen.
5. Vend så inn kremen i eggeplommene forsiktig.
6. Vend så inn den stivpiskede eggehvitten.
Nøttenougatine:
1. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok i ca 1 minutt.
2. Ha blandingen over på ett baakepapir på en bakeplate.
3. Stek i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter
4. Avkjøl og brekk opp biter.
Montering:
1. Legg kakebunnen midt i en 20×20 form.
2. Ha sjokolaademousse langs kanten i formen.
3. Ha karamellen i midten over kakebunnen
4. Hell over sjokolademoussen og glatt ut toppen.
5. Sett moussen kjølig gjerne 3-4 timer. ( etter den har stivnet sett gjerne kaken i fryseren, det gjør det lettere da man skal glasere den.
Glasering:
1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.
2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.
3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.
4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.
5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.
6. La blandingen stå 5-6 minutter.
8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til alle sjokoladeklumper er borte.
9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.
10. Ta kaken ut av formen (sett gjerne kaken 30 min i fryseren før du glaserer den så blir glasuren penere) og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.
11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.
12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.
13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt med biter av nøttenougatine.
Nyt denne deilige Sjokolade og salt karamellkake med nøttenugatine
