Mine luftigste å beste boller

boller

Dette er en oppskrift jeg alltid har vært glad i siden jeg fikk den for mange år siden da jeg studerte i Sverige, og disse egner seg ypperlig til fastelavn.

Til denne oppskriften trenger du:(ca 12 stk store boller)

50 g Gjær

100 g Romtemperert Smør

100 g Sukker

2 ts Kardemomme

0,5 ts Hjortetakk (hornsalt)

3,5 dl Helmelk

1 ts Sitronsaft

ca 600 g Siktet hvetemel

1. Rør ut gjæren i romsteperert melk.

2. Ha gjærblandingen over i en bakebolle sammen med sitronsaft.

3. Bland så inn hjortetakk og kardemomme.

4. Ha i  melet og sukkeret og elt godt, pass på att deigen ikke blir for tørr.

5. La deigen elte godt i maskin 15 min eller 20 min for hånd

6. De siste 5 minuttene har du i romtemperert smør i terninger.

7. Dekk bollen og la heve til dobbel størrelse.

8. Her har jeg laget 3 ulike versjoner til fastelavn:

IMG_3002

8. A: Trill ut boller og legg på ett bakebrett.

IMG_3007

8. B: Trill ut boller før du triller de litt på benken så de blir avlange før du setter de på ett bakebrett.

IMG_2990

8. C: Lag kjegler av aluminiumsfolie, trill ut lange pølser av deigen som du surrer rundt kjeglene før du legger de på bakebrettet.

9. La heve i ca 30 min.

10. Pensle med sammenpisket egg.

11. Stekes nest nederst i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.

12. Avkjøl på rist (la kjeglene avkjøles helt før du tar ut aluminiumsfolien)

13. Fyll så bollene, bolle kjeglene med f eks. friske bær og krem, syltetøy og krem. etc.

God fastelavn krem:

3 dl Kremfløte

4 ss Sukker

Frø fra en halv vaniljestang

1. Pisk sammen frø fra vaniljestang, sukker og kremfløte til luftig krem.

boller

18 kommentarer

  1. OMG!! Skulle kunna dö för den stora!! Är jättehungring just nu men jag vet vad jag gillar. Jag är inte sen bästa på att baka men nu ska jag göra ett försök bara för den ser för underbar ut!! Tack snällaste för att du delar det här med oss =) Ha det bäst!

  2. Hmm. Står ingenting om når sukkeret skal has i? Kan jeg ta det før melet? Eller gjør det kanskje ikke noe. Jeg prøver det jeg. Gleder meg til å smake resultatet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *