Kake-huset er 1 år

HIPP HIPP HURRA

Ja da er dagen kommet, Kake-huset fyller faktisk ett år. Det er ett år siden den første oppskriften ble lagt ut her på siden.

Det har vært en spennende og utrolig reise så langt, jeg hadde aldri kunne drømt om att det ville bli så stort som det er blitt, og jeg er evig takknemmelig for alle som bruker siden og alle som følger med både på instagram og facebook.

Da jeg startet siden var planen for  nettstedet att venner og familie som kommer på besøk og ønsket oppskriftene på det de fikk servert lå lett tilgjengelig, i tilleg ønsket jeg og samle alle mine oppskrifter på bakst og kaker på ett sted.

Dette har nå resultert i hittil 200 deilige oppskrifter som alle er velprøvd og godkjent av meg, du finner alt fra de nydeligste kaker til de groveste brød, så alle som er innom kan finne noe som faller i smak.

Og alle kommentarene fra dere varmer så meget, men det er en kommentar som har satt seg fast i minnet som en ekstra godbit, der en litt eldre dame forteller om att grunnet siden min har hun fått igjen bakegleden med spennende og godt detaljerte oppskrifter. Slike ord er noe som varmer utrolig masse.

IMG_2886

Av oppskriftene jeg har lyst til å dra frem som jeg virkelig er fornøyd med er Hamarbollen som har gått som en farsott gjennom landet, og ikke minst det å kunne gi byen jeg bor i sitt eget bakverk, i tillegg så inneholder den jo alt jeg syns er godt.

Og ingen bursdag er vel komplett uten kake og gaver, men gavene på denne bursdagen går ikke til meg, men til alle dere.

Så for alle som ønsker å kanskje få en bursdagsgave i annledningen bursdagen så må dere følge med på min facebooksiden for og delta der utover dagen.

Kake-huset på Facebook finner du ved og trykke her

Og kaken må jo være stor og flott og ikke minst være en bursdag verdig og her er vår bursdags kake:

 IMG_6409

Kake-husets 1 års dagskake:

Kakebunn:

50 g Kakao

400 g Hvetemel

3,5 ts Bakepulver

4,5 dl Kulturmelk

6 Eggehvitter

Frø fra en vaniljestang

4,5 dl Sukker

180 g Romtemperert smør

Passion curd:

4 Egg

Revet skall fra 2 sitroner

160 gram Pasjonsfrukt pure

200 gram Sukker

125 gram Smør (romtemperert)

Passion smørkrem:

250 g Romtemperert smør

8 ss Passion curd

500 g Melis

Marengs:

3 Eggehvitter

20 g Sukker

180g Melis

Fyll og pynt:

1,5 pose Nonstop

En creme bruule/skibrenner til og brenne av marengsen

IMG_6268

Passion curd:

1. Kok opp egg, sitronskall, pasjonsfrukt pure og sukker i i en kasserolle mens du rører godt til blandingen tykner.

2. Avkjøl til ca. 40 grader og ha i smør og pisk dette inn.

IMG_6377

Kakebunn:

Pisk smør og sukker hvitt.

Bland eggehvitte, frø fra vaniljestang og kulturmelk

Bland sammen de tørre ingrediensene.

Rør inn kulturmelk blandingen og melblandingen 1/3 av av gangen avslutt med melet.

Fyll to 24 cm former og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 40-45 min

Avkjøl på rist.

IMG_6382

Passion smørkrem:

Pisk opp smør, melis og passion curd til en luftig og fluffy smørkrem.

Marengs:

Pisk eggehvittene til marengs.

Tilsett så sukkeret.

Deretter tilsetter du melis litt og litt.

Kjør marengsen sakte til konsistensen er glatt.

IMG_6383

Montering:

Del begge kakebunnene i to.

På to av lagene bruker du f eks en dessert ring til og skjære ut midten.

Ha smørkremen på en av de hele bunnene.

Legg en hul bunn over og ha smørkrem på denne.

IMG_6387

Legg så på den andre hule bunnen og ha på smørkrem.

Fyll hullet med nonstop.

IMG_6388

Legg på den siste bunnen.

La avkjøle 30-60 min i kjøleskap.

Dekk kaken i marengsen.

IMG_6425

Bruk f eks en skibrenner til og brenne av marengsen for og gi den ett flott utseende.

Det er lov å la seg friste

1 Kommentar

  1. Wenche Johansen

    For en flott kake. Har bestemt meg for å lage sitron curd nå. Og vil og prøve det du har gjort her med overraskelse inni kaken.
    Tusen takk for mange flotte kaker og oppskrifter

Legg igjen en kommentar