Vannbakkels med Jordbær og krem ( 17. mai )

17. Mai er snart over oss og mange kakebord skal fylles, disse små lekkerbiskene har en deilig smak av vår og er en liten munnfull store og passer dermed perfekt til 17. Mai festen.

Til denne oppskriften trenger du: (20 stk)

Vannbakkels:

125 g Vann

50 g Smør

En klype salt

En Klype sukker

80 g Hvetemel

2 Egg

Kjekstopping: (Kan sløyfes hvis du ønsker tradisjonelle vannbakkels)

40g Smør

50 g Brunt sukker

50 g Hvetemel

Fyll:

Jordbærsyltetøy

100 g Smør (romtemperert)

300 g Melis

1 ts Vaniljesukker

3 ss Melk

Hvis du vil ha rød hvit og blå krem trenger du også rød,hvit og blå konditorfarge.

Start med kjeksen:

1. Bland sammen alle ingrediensene til alt er godt blandet.

2. kjevle ut deigen mellom to bakepapir til den er ca 0,6 cm tykk.

3. Legg stikk ut rundinger på ca 2,5 cm og legg kjølig.

Vannbakkels:

1. Kok opp vann, smør, salt og sukker.

2. Ta kjelen av platen og rør inn melet, deigen skal røres helt til det nesten ikke kommer damp ut mer, og deigen"boller" seg i kjelen.

3. Avkjøl deigen litt før du har den over i en kjøkkenmaskin.

4. Pisk inn egg, ett om gangen og la egget blande seg helt inn før du tilsetter det andre.

5. Ha deigen over i en sprøytepose og sprøyt ut tjue like deler på ett bakepapir.

6. Legg kjeksen du har stukket ut midt på vannbakelsene.

7. Stekes i 30-35 min på 180 grader, da de er blitt gyllne lett litt på døren for og sklippe ut damp før de stekes ferdig.

8. Slå av ovnen og la vannbakkelsene avkjøles der litt før du tar de ut.

9. Avkjøl vannbakkelsene helt

10. Pisk sammen smør,melis, melk og vaniljesukker til en luftig og fin krem.

11. Del deigen i 3 like deler og farg hver del i hver sin farge, rødt, hvit og blått.

12. Ha kremene over i sprøyteposer åpne i bunnen.

13. Putt en 1m tip i en større sprøytepose og legg sprøyteposene med farget krem nedi.

14. Skjær av toppen på vannbakkelsen og fyll med jordbærsyltetøy.

15. Sprøyt på krem og sett på toppen.

16. Disse kan gjerne lages noen dager i forveien og oppbevares i kjøleskap, de kan også fryses men må da las tine sakte i kjøleskapet.

IMG_7629

Legg igjen en kommentar