Toppris cupcakes toppet med angel feather icing

IMG_5165

Cupcakes:

250 g smør

4 dl sukker

6 dl hvetemel

4 store egg

2 dl fløte

3 ts bakepulver

1 ts vaniljeessens

1 plate toppris

Angel feather icing:

2 eggehviter

170 g sukker

2 ss vann

3 ss sirup eller glukose

1 ts vaniljeekstrakt,

ev. noen dråper konditor farge

CUPCAKE

1.Pisk smøret mykt.

2.Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en luftig smørkrem.

3.Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert.

4.Pisk inn vaniljeessensen.

5.Sikt sammen mel og bakepulver.

6.Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. bruk en slikkepott til dette

7.Fordel deigen i muffinsformene til de er ca 1/4 fulle.

8. Ha i 1 bit toppris og fyll formene til de er 3/4 fulle.

9.Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min.

10.Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

Angel feather icing

1.Kok opp vann i en kjele.

2.Ha alle ingredienser unntatt vaniljeekstrakt og konditorfarge i en bolle som tåler varme.

3.Sett bollen i kjelen når vannet begynner å koke. Begynn å mikse på lav hastighet

4.Ha kjelen på varmen hele tiden. Miks i ca. 5-6 minutter til det har tredoblet i volum.

5.Ta kjelen av varmen, tilsett vaniljeekstrakt og konditor farge og miks videre i 1 minutt

6. Ha så icingen på avkjølte cupcakes og pynt etter eget ønske

IMG_5167

Det er lov og la seg friste

0 kommentarer

  1. […] angel feather icing som vist i denne […]

Legg igjen en kommentar