Sukkerstenger / Candy cane

IMG_1600 (1068 x 712)

Til denne oppskriften trenger du:

360 ml sukker

90 ml Glukose/ hvit sirup

90ml Vann

1ts Peppermynte ekstrakt

Litt konditor farge jeg har brukt grønn men du kan også bruke rød

 IMG_1514

1. Ha alle ingrediensene utenom peppermynte ekstrakt og farge i en kjele og varm opp på middelsvarme til 160 grader

2. Ta kjelen av platen og rør inn peppermynte ekstrakt.

3. La den avkjøle litt før du har blandingen over på ett oljet bakepapir.

4. Jobb med den med en spatula til den har blitt såppas avkjølt att du kan ta i den med hansker.

5. Ta av en ball i ca en golfball strl og jobb inn konditorfarge,

6. Jobb med den andre hvite delen og dra og brett den til den blir hvit. (dra og samle, dra og samle)

7. Lag en pølse med ca 3 cm tykkelse og la den vile mens du former den grønne i en mindre pølse som du fører i spiral rundt den hvite.

8. Dra ene enden av sukkerklumpen til tykkelsen blir ca 0,5 cm klipp av og fortsett og dra, og form en liten krok på toppen.

9. La de avkjøle og hardne på ett bakepapir.

IMG_1522

det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar