Skogsbærkake med en liten hemmelighet

En skogsbærkake med en liten hemmelighet i bunnen, noe av det morsomste jeg vet med å lage kaker er og gi den som spiser kaken en wow opplevelse, gjerne noe de ikke forventer, Så i denne skogsbærkaken som har en deilig sprø kjeksbunn har jeg valgt og tilsette noe som heter popping sugar, dette er små ravgule biter med sukker som smeller i munnen da de kommer i kontakt med væske. Dette gir en morsom og smakfull følelse da man spiser kaken, og ikke minst det gir minner til barndommen og en type godteri man kjøpte da. Selv kjøpte jeg dette da jeg var i London, men har sjekket litt ut og funnet ut att du også får kjøpt det her: LINK

Til denne kaken trenger du: 18cm rund form:

Kakebunn:

100 g Kjeks med sjokoladebiter

50 g Smør

20 g Popping candy (kan sløyfes men da får du ikke poppingeffekten)

Skogsbærgele:

100 g Bringebær

100 g Bjørnebær

100 g Blåbær

4 ss vann

50 g Sukker

4 Gelatinblad

Skogsbærmousse:

200 g Philadelphia

3 dl Fløte

50g  Sukker

6 Gelatinblad

"Velur glasering"

60 g Kakaosmør

1/2 ts Titandioksid

Kakebunn:

1. Knus kjeksen.

2. Smelt smør.

3. Bland sammen smeltet smør og kjeks.

4. Rør så inn popping candy.

5. Press kjeksblandingen i en 16 cm form og sett kaldt til det stivner.

Skogsbærgele:

1. Ha bærene,sukker  og vann i en kjele og varm opp til bærene safter seg, sil så blandingen, ta av 0,5 dl til moussen.

2.  Legg gelatinblader i kaldt vann i ca 5 min og press ut vannet av gelatinen.

3. Bland gelatin med den varme bærblandingenblandingen.

4. Ha blandingen i en 16 cm form og avkjøl.

Ostemousse:

1. Pisk opp fløte med sukker.

2. Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min.

3. Press vannet ut av gelatinbladene.

4. Vend myk philadelphia inn i kremen.

5. Smelt gelatinen med 0,5 dl skogsbær"juice".

6. Vend inn gelatinblandingen inn i kremen.

Montering:

1. Fyll formen 2/3 med mousse.

2. Legg i gele og så kakebunnen.

3. Ha resten av moussen rundt så formen blir fylt.

4. Sett formen i kjøleskap i 2 timer til den stivner.

5. Sett så formen i fryseren over natten så den blir dypfrossen

Pynting:

1. Smelt kakaosmør med titandioksid og rør foorsiktig rundt til alt er blandet.

2. Ha Kakaosmør i en sjokoladespryte/eller en airbrush med 0,5mm åpning å trykk på minst 30PSI ( Malingsprøyte godkjent for matbruk)

3. Ta frem kaken og ta den ut av formen.

4. Spray så kaken lett med kakaosmør, blir laget for tykt vil det kunne sprekke.

5. Dekorer etter eget ønske, her har jeg brukt friske bær og bladgull.

6. Sett kaken i kjøleskap frem til servering.

2 kommentarer

  1. Nydelig kake, må prøves ut en gang.
    Det jeg lurer på, er hvor man kan få kjøpt en slik kakeform. Er det Silikomart? Leter og leter men finner ingen steder de selger denne formen😅 Vil så gjerne få tak i en akkurat sånn!
    😊😊

    • Hei hei, kaken er helt fantastisk og med popping candy blir den ekstra gøy;)

      Ja formen er fra Silikomart, den er fra Silikomart professional og heter Ellipse, hvis du bor i nærheten av en Traktørenbutikk kan de bestille denne til deg gjennom leverandøren som heter Condifa:)

Legg igjen en kommentar