Sjokolade og bringebær terte

Sjokolade og bringebær passer utrolig godt sammen, og i denne sjokolade og bringebær terten får du en deilig sprø sjokoladebunn, myk deilig sjokolademousse, en kraftig sjokoladeganasj  toppet med deilig bringebærmousse.

Til denne oppskriften trenger du: (terte form på 20cm)

Tertebunn:

165 g Smør

100 g Melis

en klype salt

70 g Egg

50 g Mandelmel

380 g Hvetemel

20 g Kakao

Sjokolademousse:

1 dl Kremfløte

115 g God sjokolade ( jeg har brukt Valrhona Guanaja)

2 Eggeplommer

1 Eggehvitte

50 g Melis

Sjokoladeganasj:

1 dl Fløte

80 g Mørk sjokolade

Bringebær mousse:

2 dl Fløte

0,75 dl bringebærpure

60 g Sukker

3 Gelatinblad

1,5 ss Vann

Kake-huset's Speilglasur

(Dette er en stor oppskrift, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)

200 g Søtet kondensert melk

300 g Sukker

150 g Vann

350 g Hvit sjokolade

25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)

Litt konditorfarge

Start med tertebunnen:

1. Bland alle ingrediensene utenom egg til du får en sand lignende blanding.

2. Tilsett egg og elt til den baller seg og blir en myk og god deig.

3. Sett deigen i kjøleskap en times tid før du kjevler den ut og fyller terteformen.

4. Sett terteformen i fryseren en times tid, dette er for att bunnen skal holde formen bedre.

5. Stekes i ca 20 minutter på  160 grader.

6. Avkjøl bunnen helt.

Lag så bringebærmoussen:

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.

2. Pisk opp sukker og fløte til en myk krem.

3. Press vannet ut av gelatinplatene og ha de en kjele med 3 ss vann.

4. Varm opp på svak varme til gelatinen er smeltet.

5. Vend inn bringebærpureen kremen.

6. Ha litt av kremen i gelatinblandingen før du vender gelatinblandingen i kremen.

7. Fyll så moussen i quenelle former, eller andre små silikonformer du ønsker.

8. Frys de ett par timer.

Sjokolademousse:

1. Pisk fløten til krem.

2. Smelt sjokoladen over vannbad og la avkjøle litt.

3. Pisk opp eggehvitten med melis.

4. Bland eggeplommene inn i sjokoladen.

5. Vend så inn kremen i eggeplommene forsiktig.

6. Vend så inn den stivpiskede eggehvitten.

7. Ha så sjokolademoussen i tertebunnen og sett i kjøleskap til det stivner.

Sjokoladeganasj

1. Varm fløte opp til kokepunktet

2. Hell fløten over sjokoladen i en bolle som tåler varme, la det stå ca 5 minutter.

3. Rør så forsiktig til sjokolade og fløte blander seg.

4. La avkjøle litt før du heller det over sjokolademoussen.

Pynting og speilglasur

1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.

2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.

3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.

4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.

5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.

6. La blandingen stå 5-6 minutter.

7. Ha i konditorfarge.

8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.

9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.

10. Ta frem bringebær moussen og stikk en grillpinne i hver quenelle og dypp de i speilglasuren

11. Ta av overflødig glasur på undersiden før du setter de på terten.

12.  Som ekstra pynt kan du ta en sjokoladekule og farge med gullstøv.

Legg igjen en kommentar