Sitronkake med sjokolade

IMG_9693

Til denne oppskriften trenger du:

200 g Smør

200 g Sukker

1 ts Bakepulver

3 Egg

200 g Hvetemel

Skall og saft fra to sitroner

Glasur:

1 dl Fløte

150 g Mørk sjokolade

IMG_9574

1. Start med glasuren da denne må avkjøles i kjøleskap.

2. Kok opp fløten.

3. Ha fløten over sjokoladebiter og rør til alt blir en glatt blanding.

4. Avkjøl i kjøleskap.

5. Pisk smør og sukker luftig.

6. Pisk inn egg, ett og ett og la gjerne maskinen piske godt mellom hvert egg.

7. Sikt inn hvetemel og bakepulver.

IMG_9575

8. Vend inn saft og skallet fra sitronene.

9. Ha røren over i en smurt form.

10. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter.

11. Avkjøl kaken på rist.

IMG_9619

12. Tøm over glasuren like før servering.

IMG_9687

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar