Sitron terte

IMG_3136

Til denne oppskriften trenger du:

260 g Hvetemel

160 g Melis

1 ts Salt

100 g Mandelmel

150 g Ekte Smør

60 g Fløte

3 Eggeplommer

1 ss Ekte vaniljesukker

IMG_3127

Fyll:

Lemoncurd

Marengs:

3 Eggehvitter

20 g Sukker

ett par dråper sitron

90 g Melis

IMG_3132

Deig:

1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.

2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,

3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.

4. Kjevle ut deigen (ca2-3mm) og dekk en terteform jeg har brukt engangs i 20 cm i diameter og denne deigen gir deg da 6 terter.

5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.

6. Prikk bunnen med en gaffel.

7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min

IMG_3130

Montering:

1. Ta en avkjølt bunn og fyll med avkjølt lemoncurd.

2. Legg i fryseren til lemoncurden er gjennomfrossen.

3. Ha eggehvitter, ett par sitron dråper og sukker i en mikser og pisk til marengs.

4. Pisk forsiktig inn melis litt og litt.

5. Ta terten ut av fryseren og dypp den i marengsen.

6. Bruk en skibrenner eller creme brulee brenner til og svi toppen.

 IMG_3137

Det er lov å la seg friste.

Legg igjen en kommentar