Salte kjeks (Hjemmelagde Ritz kjeks)

IMG_2353

Til denne oppskriften trenger du:

300 g Hvetemel

2 ts Bakepulver

1 ss Sukker

1/2 ts Salt

60 g Smør i terninger

2 ss Nøytral olje

1,7 dl vann

Topping:

Smeltet smør og Godt salt.

1. Elt alle ingrediensene godt sammen.

2. Pakk deigen i plast og la den hvile 30 minutter.

3. Kjevle ut deigen så tynn som mulig og stikk ut runde kjeks.

4. Prikk kjeksene med en gaffel eller lignende.

5. Stekes 10-15 minutter på 200 grader midt i ovnen.

6. Med en gang kjeksene kommer ut av ovnen pensle på smeltet smør og dryss over litt salt.

7. Avkjøl på rist.

8. Server med dine favoritt oster.

IMG_4294

 

4 kommentarer

  1. Hei, Kan jeg bruke rapsolje? Til dette?

    • som nøytral olje kan du bruke rapsolje:)

  2. Ida

    Ser godt ut! Hvor lenge holder de seg? 🙂

    • Jeg ville ikke oppbevart de lengre enn 14 dager siden de pensles med spør og det kan bli harskt i smaken:)

Legg igjen en kommentar