Rustikk karamell og nøttepai

IMG_5307

Til denne oppskriften trenger du:

(ønsker du sjokoladesmak på tertene kan du bytte ut 30 gram av melet med kakao)

260 g Hvetemel

160 g Melis

1 ts Salt

100 g Mandelmel

150 g Ekte Smør

60 g Fløte

3 Eggeplommer

1 ss Ekte vaniljesukker

Fyll

150 g Hasselnøtter

2 dl Tykk karamellsaus

100 g Sjokolade

Deig:

1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.

2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,

3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.

Fyll og montering:

1. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet.

2. Kjevle deigen ut til en rund leiv på ca 5-6 mm tykkelse.

3. Ha fyllet i midten av leiven og dra ut så det bare blir igjen 4-5 cm deig i kanten.

4. Brett kanten over og stek midt i ovnen i 35 min på 180 grader.

5. Nytes lun eller kald.

 

IMG_5269

Legg igjen en kommentar