Lemon and vanilla cupcakes med luftig sjokolade frosting

IMG_5470

Til denne oppskriften trenger du:

Cupcake:

250 g Smør

4 dl Sukker

6 dl Hvetemel

4 Store egg

2 dl Fløte

3 ts Bakepulver

1 ts Vaniljeessens

1/2 Sitron

Frosting:

4 dl Melis

200g  Mykt smør

200g Hvit sjoklade

2 ss. Vanilje ekstrakt

Cupcake:

1.Pisk smøret mykt.

2.Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en luftig smørkrem.

3.Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert.

4.Pisk inn vaniljeessensen.

5.Sikt sammen mel og bakepulver,og ha i saften og skallet av en halv sitron.

6.Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med fløten. bruk en slikkepott til dette

7.Fordel deigen i muffinsformene til de er ca 1/4 fulle.

8. Ha i 1 bit toppris og fyll formene til de er 3/4 fulle.

9.Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min.

10.Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

Frosting:

1. Hell melisen og det myke smørret i en bolle.

2. Miks dette godt.

3.Tilsett smeltet sjokolade.

4. Miks i noen minutter og ha i vanilje ekstrakt.

5. Miks til blandingen blir hvit og luftig.

IMG_5467

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar