Krokan is uten tilsatt sukker

IMG_5069

hva er vel bedre enn en fløtemyk krokanis uten tilsatt sukker da solen skinner på sitt sterkeste?

Til denne oppskriften trenger du:

Krokan:

100g Mandler

3ss Sukrin

1ss Smør

Vaniljeis:

4 eggeplommer

1 vaniljestang

2 ss sukrin

2 ss stevia

2,5 dl fløte

Krokan:

1. Skold mandlene og hakk de opp.

2. Ha smør og sukrin i en kjele på middels varme tild det blir gyllent.

3. Ha i mandlene og la d koke noen minutter til

4. Tøm massen på ett bakepapir og avkjøl

5. Knus så den avkjølte krokan massen i mindre biter.

Is:

1. Pisk eggedosis av sukrin,stevia og eggeplommene.

2. Skrap ut frøene av en vaniljestang og ha i eggedosisen.

3. Pisk fløten stiv for seg selv.

4. Vend eggedosisen og krokanen inn i den piskede fløten.

5. Sett i frysern i ca 4-5 timer.

IMG_5072

Det er lov og la seg friste

2 kommentarer

  1. Hørtes godt ut! Blir sukrinen krokan når den ikke lar seg karamellisere?

    • Den blir krokan aktig blir jo ikke som vanlig krokan, men blir ett godt alternativ:-)

Legg igjen en kommentar