Hvite franskemakroner med hvitsjokolade ganache

IMG_1018

Til denne oppskriften trenger du:

Makroner:

285 gram mandelmel

400 gram melis

6 romtempererte eggehvitter

130 gram Sukker

 

Sjokoladeganache:

350g Hvit sjokolade av god kvalitet

4,5 dl Fløte

Sjokolade ganache

1.Kok opp fløten i en kjele.

2. Hakk opp sjokoladen i små biter.

3. Tøm fløten over sjokoladen.

4. Bland godt og sett i kjøleskap til den er helt avkjølt gjerne over natten.

5. Pisk opp kremen med en mikser.

IMG_1017

Makroner:

1.Sikt melis og mandelmel i en bolle, blandingen skal være så fin som mulig.

2. Pisk eggehvitter til det skummer på lav hastighet, ha sakte i sukkeret mens du øker hastigheten littegrann, til du får en seig marengs.

3. Rør sammen mel blandingen og marengs.

4. Røren skal være ganske flytende, se etter gjenskinn fra lyset i røren.

5. Bruk en sprøytepose med rund tipp og lag makroner på strl med en femmer på ett bakepapir.

6. La makronene hvile ca 45 min på benken.

7. Stek makronene på 175 grader i ca 12 minutter

8. La de hvile ca 30 min før du har på valgfritt fyll. anbefaler og la de stå ett par dager i kjøleskap før servering så smakene får satt seg.

IMG_1018

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar