Hjemmelaget solo

Påsken står for tur og solo er en kjær klassisker som de fleste nyter i påsken, så hvorfor ikke prøve og lage hjemmelaget solo ? Det er super enkelt og smaker så mye bedre, da man får smaken fra friske appelsiner. Oppskriften på hjemmelaget solo har jeg blitt inspirert av Heidi Bjerkan fra Credo i Trondheim men gjort noen tilpassninger for og passe min egen smak:)

Til ca 3 liter hjemmelaget Solo trenger du:

Skall fra 4 appelsiner

Skall fra 1 klementin

Skall fra 1 sitron

130 g Sukker

En knivsodd sitronsyre

6 dl Appelsinjuice (gjerne ferskpresset)

2 l Vann

1. Strimle opp sitrusskallet (bruk gjerne ett julienne jern)

2. Kok opp vann.

3. Ha sukker, sitrusskall, sukker og sitronsyre i en bolle som tåler varme.

4. Hell vannet over og la trekke noen minutter til alt sukker er oppløst.

5. Kjør blandingen med en blender.

6. Sil av blandingen og tilsett appelsinjuice.

7.  Avkjøl blandingen helt.

8. Bruk en spuma flaske til og tilsette kullsyre i brusen, la brusen stå under trykk noen timer før servering.

 

Legg igjen en kommentar