Hasselnøttkjeks med sjokolade

Til denne oppskriften trenger du:

260 g Hvetemel

160 g Melis

1 ts Salt

100 g Malte Hasselnøtter

150 g Ekte Smør

60 g Fløte

3 Eggeplommer

1 ss Ekte vaniljesukker

100g Sjokolade

1. Bland melis, malte hasselnøtter, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.

2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,

3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.

4. Rull deigen ut til en pølse og skjær  ca 0,5 cm tykke skiver.

5. Stekes i ca 12 min på 180 grader.

6. Avkjøl på rist.

7. Smelt sjokoladen over vannbad og dypp halve kjeksen i sjokoladen.

8. La stivne.

IMG_6142

Legg igjen en kommentar