Grunnoppskrift makroner

 

til denne oppskriften trenger du:

285 gram mandelmel

400 gram melis

6 romtempererte eggehvitter

130 gram Sukker

(Pulver- eller konditorfarge)

 

1.Sikt melis og mandelmel i en bolle, blandingen skal være så fin som mulig.

2. Pisk eggehvitter til det skummer på lav hastighet, ha sakte i sukkeret mens du øker hastigheten littegrann, til du får en seig marengs.(ha i ønsket konditorfarge og/eller smaks essens)

3. Rør sammen mel blandingen og marengs.

4. Røren skal være ganske flytende, se etter gjenskinn fra lyset i røren.

5. Bruk en sprøytepose med rund tipp og lag makroner på strl med en femmer på ett bakepapir.

6. La makronene hvile ca 45 min på benken.

7. Stek makronene på 175 grader i ca 12 minutter

8. La de hvile ca 30 min før du har på valgfritt fyll. anbefaler og la de stå ett par dager i kjøleskap før servering så smakene får satt seg.

 

Det er lov og la seg friste

Legg igjen en kommentar