Gâteau Marcel au Chocolat

Gâteau Marcel er en supergod fransk sjokladekake i to lag,  men den lages kun med en røre som fungerer som både kakebunn og mousse. og kaken er komponert av Michel Michaud som bl.a ha motatt stjerne fra Michelin Guiden. Så hvis du har lyst til og prøve deg på en superenkel Michelin stjerne kake så vil jeg anbefale denne.

Til denne oppskriften trenger du: (22 cm)

175 g Mørk sjokolade

175 g Smør

175 g Sukker

7 Eggeplommer

4,5 Eggehviter

1. Smelt smør og sjokolade over vannbad.

2. Pisk eggedosis av 2/3 av sukkeret og eggeplommene.

3. Pisk marengs av resten av sukkeret og eggehvitene.

4. Vend sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.

5. Vend marengsen inn i sjokoladerøren til det blir en glatt røre.

6. Hell 2/3 av røren i en smurt 22 cm form.

7. Stekes i 30 min på 175 grader.

8. La kaken avkjøles og hell over den resterende sjokoladeblandingen og sett i kjøleskap noen timer til mussen har stivnet.

9. Dryss over litt kakaopulver og server gjerne med litt krem.

Kaken holder seg goodt i kjøleskapet 3-4 dager, lengre får den ikke stått her før den er spist opp.

Legg igjen en kommentar