Brunsviger i verdens beste kjøkkenmaskin!

Dette innlegget inneholder sponsede produkter

IMG_6784

Like før jul inngikk jeg ett samarbeid sammen med Bosch om og bli tespilot for noen  av deres kjøkkenprodukter, bl.a har jeg testet ut deres kjøkkenmaskin MaxxiMUM.

Gjennom årene har jeg prøvd mange ulike kjøkkenmaskiner som Kenwoood, Kitchenaid, Electrolux etc. og noe som virkelig har irritert meg er da det kommer til spesielt elting av deiger så kryper deigen oppover deigkroken og blir ikke eltet skikkelig.

Men med MaxxiMUM så er det ikke bare eltekroken som går rundt, men eltekroken beveger seg skrått rundt i bollen noe som gjør att deigen ikke kryper oppover som den gjør i andre maskiner, noe som igjen gir ett mye bedre resultat på bakverket da glutennettverket blir seigt og flott.

IMG_6772

Og for en som baker veldig ofte ikke bare søtbakst, men også baker alt av brød selv så er dette helt fantastisk da det utgjør en stor forskjell på resultatet.

Men nå over til oppskriften på disse deilige og enkle danske brunsvigene, disse er og stekt i Bosch sin fantastiske Serie 6 Komfyr, men mer om denne komfyren ved en senere anledning.

Danske Brunsviger:

Til denne oppskriften trenger du:

250 ml Helmelk

50 g Gjær

100 g Smør

2 ss Sukker

1/2 ts Salt

1/2 ts Kardemomme

4 Egg

600-650 g Mel

Topping:

200 g Smør

200 g Brunt sukker

(Tilsett også gjerne litt malt kanel m du ønsker)

1. Varm opp melken til 37 grader.

2. Ha alle ingrediensene utenom smør i en kjøkkenmaskin og elt til deigen er smidig og fin(ca 10 minutter).

3. Ha i smøret i terninger og elt smøret godt inn.

4. Ha deigen over i en smurt dyp langpanne.

5. La deigen heve under klede i ca 50 min.

6. mens deigen hever kan du lage toppingen.

7. Ha smør og sukker(og kanel om du ønsker) i en kjele og varm opp til allt sukkeret er smeltet.

8. Da deigen er ferdig hevet og toppingen er avkjølt til romstempratur tømmer du denne over deigen.

9. Bruk så fingrene og lag fordypninger i deigen som man gjør da man lager foccacia.

10. La deigen heve i 15-20 minutter mens du varmer opp ovnen til 200 grader.

11. Stek så kaken i ca 30-35 minutter midt i ovnen.

12. La kaken avkjøles i formen og  skjær opp i passende ruter.

Denne kaken er perfekt og servere om du venter besøk, skal ha med en kake i ett foreldremøte eller lignende.

IMG_6784

Som sagt tidligere i innlegget er jeg testpilot for Bosch og har fått både kjøkkenmaskin og komfyr hjem for og teste, men alle mine meninger er oppriktige og jeg hadde ikke skrevet det hvis jeg ikke hadde kunne stått for det, men baksten blir faktisk bedre med en god kjøkkenmaskin som kan det å elte.

3 kommentarer

  1. Trine

    Har samme maskinen, bare elsker den!

  2. Har en Bosch som jeg fikk i 1978, har bakt brød og loff på den i alle år. Kjempemaskin.

  3. Har en Bosch som jeg fikk i 1978, har bakt brød og loff på den i alle år. Kjempemaskin.

  4. […] Grove horn er noe jeg aldri har fått til bra, for de har så lett for og bli tørre noe som ikke smaker godt. Som nevnt i ett tidligere innlegg inngikk jeg ett samarbeid  med Bosch om å bli Bosch ambassadør og teste ut noen av produktene deres.  Jeg har nå hatt en komfyr og en kjøkkenmaskin fra Bosch hjemme på testing en stund og jeg bare elsker produktene til Bosch, du kan lese mer om den fantastiske kjøkkenmaskinen  ved og trykke her. […]

Legg igjen en kommentar