Til denne oppskriften trenger du:
Makroner:
280 gram mandelmel
370 gram melis
230 gram romtempererte eggehvitter
125 gram Sukker
1/2 ts Bringebær olje
litt tørket lavendel
(konditorfarge jeg har her brukt fargen violet fra Wilton, men anbefaler også rainbowdust i fargen purple)
Sjokoladekrem:
320 g Sjokolade
100 g Sirup
5 dl Fløte
100 g Smør
Makroner:
1.Sikt melis og mandelmel i en bolle, blandingen skal være så fin som mulig.
2. Pisk eggehvitter til det skummer på lav hastighet, ha sakte i sukkeret mens du øker hastigheten littegrann, til du får en seig marengs.(ha i ønsket konditorfarge)
3. Rør sammen mel blandingen og marengs.
4. Ha i bringebær olje og rør forsiktig inn
4. Røren skal være ganske flytende, se etter gjenskinn fra lyset i røren.
5. Bruk en sprøytepose med rund tipp og lag makroner på strl med en femmer på ett bakepapir.
6. La makronene hvile ca 45 min på benken.
7. strø på ett par lavendelblomster over.
8. Stek makronene på 175 grader i ca 12 minutter
9. La de hvile ca 30 min før du har på valgfritt fyll. anbefaler og la de stå ett par dager i kjøleskap før servering så smakene får satt seg.
Sjokolade krem:
1. Hakk opp sjokoladen
2. kok opp fløte og sirup og hell litt og litt over sjokoladen
3. Tilsett smøret når ganachen er avkjølt til ca 40 grader, bruk en mikser til og piske den glatt.
4.avkjøl i ca 1 døgn
5. pisk opp sjokolade kremen i noen sekunder til den er fluffy.
6. ha fyllet på makronene og server.
Det er lov og la seg friste