Baked Alaska

IMG_0357

Til denne oppskriften trenger du:

Bunn:

3 Egg

75 g Sukker

50 g Hvetemel

25 g Kakao

1/2 ts Bakepulver

Vaniljeis:

7 dl Fløte

12 Eggeplommer

150 g Sukker

Frø fra en vaniljestang

Italiensk Marengs:

120 g Eggehvitte

30 + 150  g Sukker

1/3 ts Sitronsaft

75 g Vann

IMG_0303

Bunnen:

1. Pisk egg og sukker luftig (ca 15 minutter).

2. Sikt og vend inn kakao,mel og bakepulver.

3. Smør røren utover en bakepapirkledd bakeplate og stek midt i ovnen på 200 grader i 7-10 min.

4. Avkjøl på bakepapiret på rist.

5. Stikk ut en rund bunn på 20 cm.

IMG_0302

Iskremen:

1. Dekk en bolle(20 cm i diameter) i plastfolie

2. Pisk opp fløten til krem.

3. Ta frøene fra vaniljestangen og bland med sukkeret før du pisker eggeplommer og sukker til luftg eggedosis.

4. Ha røren enten i ismaskin eller rett i den plast dekte bollen og sett til frys(rør gjerne innimellom for og forhindre iskrystaller.

5. Sett til frys i minst 4 timer.

IMG_0333

Italiensk marengs:

1. Pisk eggehvitte og 30 g sukker til halvstivt.

2. Kok opp vann og sukker til 120 grader.

3. Fortsett og pisk eggehvittene på lav til middels hastighet mens du heller i den varme sukkerlaken(la det renne nedover kanten på bollen og ikke komme i kontakt med selve vispen)

4. Pisk til massen er blank og stiv.

IMG_0332

Montering:

1. Sett bunnen på ett fat.

2. Ta frem isen og legg den på bunnen.

3. Sprøyt marengsen tett rundt på isen (må være godt dekt ellers vil den smelte under steking)

4. Stekes i ovnen i noen minutter på 225 grader og grill element ( HOLD ETT GODT ØYE MED) tør du ikke dette kan du bruke en skibrenner.

5. Server.

IMG_0384

Det er lov å la seg friste

6 kommentarer

  1. […] Så her kommer mine forslag til årets dessert trykk på navnet og det tar deg med til oppskriften: Baked alaska […]

  2. desverre ble marengsen min ikke smooth, den delte seg på en måte opp av seg selv, fikk kanskje veldig mye luft i den, vet du hva jeg kan ha gjort feil? eller finnes det en annen oppskrift som kan brukes på toppingen?

  3. desverre ble marengsen min ikke smooth, den delte seg på en måte opp av seg selv, fikk kanskje veldig mye luft i den, vet du hva jeg kan ha gjort feil? eller finnes det en annen oppskrift som kan brukes på toppingen?

  4. Hei, utifra hva jeg kan forstå så tror jeg rett og slett du bare skulle latt marengsen piske noen minutter til, da man lager italiensk marengs så varmebehandles marengsen da man heller i den varme sukkerlaken, jeg lar italiensk marengs vanligvis piske i 10-12 minutter etter att jeg har tilsatt sukkerlaken:)

  5. Hei, utifra hva jeg kan forstå så tror jeg rett og slett du bare skulle latt marengsen piske noen minutter til, da man lager italiensk marengs så varmebehandles marengsen da man heller i den varme sukkerlaken, jeg lar italiensk marengs vanligvis piske i 10-12 minutter etter att jeg har tilsatt sukkerlaken:)

  6. Kake-huset Ok, takk skal du ha, da prøver jeg det neste gang 😀

  7. Kake-huset Ok, takk skal du ha, da prøver jeg det neste gang 😀

Legg igjen en kommentar