Appelsin makroner med sjokoladefyll

IMG_1013

Til denne oppskriften trenger du:

Makroner:

285 gram mandelmel

400 gram melis

6 romtempererte eggehvitter

130 gram Sukker

 

appelsinskall av en appelsin

Sjokoladekrem:

350g melkesjokolade med hasselnøtter.

4,5 dl Fløte

konditorfarge

Sjokolade krem:

1. Varm opp fløten i en kjele.

2. Hakk opp sjokoladen i små biter.

3. Tøm fløten over sjokoladen.

4. Bland godt og sil bort de store bitene etter nøttene,sett i kjøleskap til den er helt avkjølt.

5. Pisk opp kremen med en mikser.

IMG_1010

Makroner:

1.Sikt melis og mandelmel i en bolle, blandingen skal være så fin som mulig.

2. Pisk eggehvitter til det skummer på lav hastighet, ha sakte i sukkeret mens du øker hastigheten littegrann, til du får en seig marengs.

3. Rør sammen mel blandingen og marengs,ha i appelsinskall og konditorfarge og rør forsiktig rundt med en slikkepott

4. Røren skal være ganske flytende, se etter gjenskinn fra lyset i røren.

5. Bruk en sprøytepose med rund tipp og lag makroner på strl med en femmer på ett bakepapir.

6. La makronene hvile ca 45 min på benken.

7. Stek makronene på 175 grader i ca 12 minutter

8. La de hvile ca 30 min før du har på valgfritt fyll. anbefaler og la de stå ett par dager i kjøleskap før servering så smakene får satt seg.

IMG_1057

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar